Staal

Staal, een prachtige combinatie met hout.

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het meubelbeeld. Meubels van steigerhout / eikenhout gecombineerd met staal. Het robuuste van het staal in combinatie met het warme, natuurlijke van hout zorgt voor een unieke uitstraling.

Verschillende vormen en afmetingen van het staal.

De uitstraling van een meubel wordt niet alleen bepaald door de kleur van het staal of het hout wat hiermee wordt gecombineerd. Ook de verschillende vormen en afmetingen van het staal beïnvloeden deze uitstraling. Zo verwerken we bijvoorbeeld stalen kokers vanaf 25 x 25 mm tot 100 x 200 mm.

Behandelen van het staal tegen roestvorming.

Bij al onze meubelen die worden gecombineerd met staal vindt u de mogelijkheid om het staal te laten behandelen. Maar waarom is het nu verstandig om het staal te laten behandelen?

Naturel staal is onbehandeld en zal in combinatie met vocht (water/vette vingers ed.) gaan roesten. Het kan natuurlijk dat u dit helemaal geen probleem vindt, er zijn namelijk woonstijlen waarbij roest heel stoer is. Maar is dit niet het effect dat u wilt bereiken hebben we hieronder voorbeelden van de verschillende behandelingen op het staal.

Transparante coating op het staal

Hieronder ziet u op de foto een
stalen X-onderstel met een transparant gespoten coating. Deze coating zorgt ervoor dat water / vette vingers niet gaan roesten maar het stoere staal toch zichtbaar blijft.

Zwarte coating op het staal

Hieronder ziet u op de foto een stalen U-onderstel met een zwart gespoten coating. Deze coating beschermt het staal en zorgt voor een hele andere uitstraling.

Witte coating op het staal

Hieronder ziet u op de foto een stalen U-onderstel met een wit gespoten coating. Deze coating beschermt het staal en zorgt voor een hele andere uitstraling.

Enkele voorbeelden met een combinatie van hout en staal.