Bezoek onze showroom

Laat je inspireren

Informatie steigerhout

STEIGERHOUT

VOOR BINNEN EN BUITEN

Steigerhouten tafel Patty 1
steigerhouten-schoenenrek-loretta.2
steigerhouten-tv-meubel-bratt.5
Sfeercollage-steigerhout

SOORTEN STEIGERHOUT

STEIGERHOUT IS EEN AANTAL JAREN GELEDEN ONTDEKT ALS HOUTSOORT VOOR MEUBELS. 

ECHTER WAREN DIT TOEN NOG DE ECHTE PLANKEN DIE GEBRUIKT WERDEN OP DE BOUW. MOOI ROBUUST EN VOORDELIG. ECHT BEDACHT OM RELATIEF SNEL EN GOEDKOOP EEN MEUBELTJE TE BOUWEN. HELAAS OP DE LANGE TERMIJN VAAK WEL IETS MINDER GESCHIKT. DESONDANKS BLEEF DIT EEN POPULAIR HOUTSOORT VOOR HET MAKEN VAN MEUBELS. HIERDOOR ZIJN VEEL HOUTHANDELAREN HIERMEE AAN DE SLAG GEGAAN. OM DE STEIGERPLANK ZO TE VERFIJNEN DAT HIJ WEL GESCHIKT WERD VOOR DE ROBUUSTERE MEUBEL-INDUSTRIE.

INMIDDELS IS HET UITGEGROEID TOT EEN POPULAIR SOORT HOUT DAT BIJNA NIET MEER TE KRIJGEN IS UIT DE “ECHTE BOUW’. DOOR DE ENORME HOEVEELHEID VRAAG EN AANBOD ZIJN ER VERSCHILLENDE SOORTEN EN KWALITEITEN STEIGERHOUT ONTSTAAN.

WIJ BIEDEN 3 SOORTEN AAN, NIEUW STEIGERHOUT, OLD-LOOK STEIGERHOUT EN GEBRUIKT STEIGERHOUT. NATUURLIJK NETJES TERUGGEDROOGD EN VAN MOOIE KWALITEIT.

soorten-steigerhout

ENKELE VOORBEELDEN VAN STEIGERHOUTEN MEUBELS.

steigerhout-collage.1
steigerhouten-peuterset-kyano.2
steigerhouten-hoekbank-bob.11
steigerhouten-bedhuisje-2.4

STEIGERHOUT - EEN NATUURPRODUCT DAT BLIJFT WERKEN.

Steigerhout is een natuurproduct dat reageert op weersinvloeden. Dit geld voor de buitenmeubelen, maar zeker ook voor meubels binnen.

 • Krimpen / uitzetten.
  Steigerhout zet uit bij vochtopname en krimpt bij vochtverlies. Zo kan het zijn dat uw steigerhouten tafel in sommige periode ruime kieren heeft tussen de planken en dat deze in andere periodes verdwenen zijn. Dit noemen ze het werken van het hout.

   

  Om dit proces tot een minimum te beperken zijn al onze steigerhouten planken terug gedroogd. Ook wordt hier in de constructie van uw meubel rekening zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Helemaal voorkomen is niet mogelijk, en eigenlijk ook niet nodig. Het geeft de meubels namelijk ook een bepaalde uitstraling. Maar wilt u het toch graag zoveel mogelijk voorkomen is het belangrijk de temperaturen en de luchtvochtigheid in uw huis / werkruimte zo constant mogelijk te houden.

 • Vrijkomen van hars
  In de warmere periodes kunt u meemaken er een beetje hars vrijkomt uit uw plank. Dit noemen ze het bloeien van het hout. Dit is een natuurlijk proces. Wat u het beste kunt doen is dit even wegsteken. Als wij dit hier zien doen wij dit uiteraard al voor u. Dit stopt vanzelf.
 •  Behandelen van steigerhout
  Buiten blijft het van belang om uw hout goed te behandelen. Zo heeft u er het langste plezier van en blijft het het langste mooi. Voor binnen is een kleurbehandeling alleen voor de uitstraling. Wat binnen wel praktisch kan zijn is een coating als bescherming tegen vlekjes.
wash kleuren met tekst
dekkende-kleuren-steigerhout
Scroll naar top