Staal

Staal

Staal.. tegenwoordig niet meer weg te denken uit de interieurs en natuurlijk erg geliefd in de woonbladen. Wij persoonlijk zijn vooral gek op de combinatie van het stoere, robuuste staal in combinatie met het warme natuurlijke van eikenhout. Maar ook voor meubels in combinatie met steigerhout is het waanzinnig stoer en geeft het alle meubels een unieke uitstraling.

Verschillende vormen en afmetingen van het staal.

De uitstraling van een meubel wordt niet alleen bepaald door de kleur van het staal of het hout dat gecombineerd wordt met het staal. Ook de verschillende vormen en afmetingen van het staal hebben grote invloed op de uitstraling. Eveneens de afmetingen van het meubel. Zo heeft u bij ons bijvoorbeeld de keuze uit verschillende afmetingen stalen kokers variërend van 25x25mm tot 100x200mm.

Behandelen van het staal tegen roestvorming.

Bij al onze meubelen die worden gecombineerd met staal vindt u de mogelijkheid om het staal te laten behandelen. Maar waarom? En is het verstandig om het staal te laten behandelen?

Naturel staal is onbehandeld en zal in combinatie met vocht (water/vette vingers ed.) gaan roesten. Het kan natuurlijk dat u dit helemaal geen probleem vindt, er zijn namelijk woonstijlen waarbij roest heel stoer is. Maar is dit niet het effect dat u wilt bereiken hebben wij bij ieder product diverse behandelingen van transparant tot een kleur toegevoegd om het staal te behandelen. 

Naturel staal

Naturel staal is van kleur donkergrijs/antraciet. Hierin zijn bij bijvoorbeeld de kokers de lasnaden nog zichtbaar. 
Ook is het mogelijk bij naturel staal dat er wat roestachtige spikkel-vorming aanwezig is.

Scroll naar top