Bezoek onze showroom

Laat je inspireren

Eikenhout


geniet binnen en buiten met eikenhout

eikenhouten boomblad tafel.5

EIKENHOUT IS EEN VAN DE MOOISTE PRODUCTEN OM TE VERWERKEN IN MEUBELS. HET HEEFT EEN PRACHTIGE NATUURLIJKE UITSTRALING EN COMBINEERT MAKKELIJK MET VELE WOONSTIJLEN.

salontafel-eikenhout-en-staal-macy.5

Bij ons in de werkplaats verwerken wij eikenhouten planken tot prachtige interieurstukken. Zo vindt u tussen onze producten eikenhouten tafels, salontafels en natuurlijk ook eikenhouten kasten. Hieronder vertellen wij graag meer over dit prachtige houtsoort.

AL ONS EIKENHOUT

Page not found.
We couldn't find the page you were looking for.
ronde-rustiek-eikenhouten-tafel-1.4

Rustiek eikenhout

Wij werken met rustiek, frans eikenhout. Een van de grootste kenmerken van dit eikenhout is dat er vaak grote (open) noesten aanwezig zijn waarbij kiertjes en scheuren ook tot de kenmerken behoren.

Iedere plank, een eigen verhaal.

Elke plank die wij voor jouw meubel selecteren is uniek van structuur, nerf en kleur. Dit is het cadeau, de handtekening die de natuur aan het eikenhout heeft meegegeven. Het zorgt voor een warm, karakteristiek uiterlijk dat ieder meubel uniek maakt.

Eikenhout tafel

Handgemaakte meubelen van massief eikenhout.

Een mooie plank is maar het halve werk. Want niet iedereen kan natuurlijk een eikenhouten plank omtoveren in een prachtig meubelstuk. Hiervoor is inzicht en vakmanschap nodig.

In de werkplaats houden onze meubelmakers zich dagelijks bezig met het verwerken van eikenhout tot prachtige meubelstukken. Binnen ons assortiment vindt u diverse mogelijkheden, gaat u voor natuurlijk of liever wat stoerder, bijvoorbeeld door een combinatie van eikenhout en staal.

Natuurlijk kunt u ook een eigen ontwerp door ons laten maken. Hiervoor kunt u het beste telefonisch / per mail contact met ons opnemen. Natuurlijk kunt u ook eens langskomen in de showroom.

Vochtbalans

Hout is een natuurproduct wat kan krimpen en uitzetten. Dit is het gevolg van een wisselend vochtgehalte, ook wel het werken van het hout genoemd. Hoe hoger de luchtvochtigheid in een ruimte hoe groter de kans dat het hout zal gaan uitzetten. En hoe droger de lucht, hoe groter dat het hout gaat krimpen (en dus zal scheuren). Dit is een natuurlijke werking van hout dat hoort bij een houten product en is geen klacht die verholpen kan worden. Je kunt de werking van hout wel minimaliseren door te zorgen voor een goede luchtvochtigheid.

Hoe zorg je voor een goede luchtvochtigheid?
In de werkplaats houden wij met het maken van de meubels al rekening met het werken van het hout. Zo werken wij alleen met kwalitatief goed eikenhout dat is terug gedroogd. En worden de meubelen zo geconstrueerd dat de meeste werking van het hout wordt opgevangen door het meubel zelf.De hoeveelheid vocht die jouw meubel bij levering bevat is afgestemd op een gemiddelde relatieve luchtvochtigheid van 50-55%. Zolang de relatieve luchtvochtigheid thuis tussen de 50-60% blijft, wordt het krimpen en zwellen binnen de perken gehouden en is sprake van een normale werking van het hout.

Verschillende soorten eikenhout

Bij onze eikenhouten producten bent u waarschijnlijk al tegengekomen dat we verschillende soorten eikenhout aanbieden. Standaard hebben wij namelijk in ons assortiment rustiek naturel eikenhout, rustiek vintage eikenhout en rustiek gebrand eikenhout. Alledrie deze houtsoorten hebben dezelfde eigenschappen. Maar de kleur van deze houtsoorten zijn erg verschillend en zullen uw meubel(s) dan ook een compleet verschillende uitstraling geven. Hieronder vindt u voorbeelden van de houtsoorten. Natuurlijk kunt u deze houtsoorten ook allemaal komen bekijken in onze showroom.

 

Rustiek naturel eikenhout

Rustiek vintage eikenhout

Rustiek gebrand eikenhout

Rustiek naturel eikenhout blijft natuurlijk een prachtige keuze. Het is tijdloos en past in veel woonstijlen. Vandaar dat dit ook de meest gekozen soort eikenhout is.

Natuurlijk mag rustiek vintage eikenhout niet ontbreken. Het is een warmere kleur en past goed in veel interieurs.

Op zoek naar een mooi donker houtsoort? Dan vindt u waarschijnlijk rustiek gebrand eikenhout een hele mooie keuze. 

 

soorten-eikenhout
Scroll naar top