Behandelen van uw steigerhout

Wij vertellen u graag meer over het behandelen van uw steigerhout.

Er zijn meerdere redenen om uw steigerhouten meubelen / steigerhouten planken te behandelen. Zo kan het zijn dat u uw steigerhouten tuinmeubelen wilt behandelen om hier zo lang mogelijk plezier van te hebben. Dan behoort dit bij het onderhouden van uw meubel. Maar het kan ook zo zijn dat u uw meubelen een kleurtje wilt geven, gewoon omdat dit mooier staat in uw woning.

Steigerhout behandelen voor in de tuin.

Heeft u tuinmeubelen van steigerhout of wilt u tuinmeubelen van steigerhout gaan bestellen is het belangrijk om even stil te staan bij het behandelen hiervan.

Het old-look steigerhout is bij onze leverancier gedompeld in de old-look impregneer. Het voordeel hiervan is dat u hier dan het eerste jaar niet meer naar om hoeft te kijken. Vanaf het jaar daarna adviseren wij deze behandeling jaarlijks te herhalen. Hiervoor gebruikt u het beste de old-look impregneer.

Kiest u toch voor nieuw steigerhout of gebruikt steigerhout in de tuin? Dat kan natuurlijk. Alleen dan is ons het advies: behandel het meteen. Als u graag de natuurlijke kleur wilt behouden kunt u dit doen met een transparante behandeling. Anders kunt u natuurlijk kiezen voor een kleurbehandeling zoals op de voorbeeldfoto’s hieronder.

Steigerhout behandelen voor binnen.

Natuurlijk kan het ook dat u uw steigerhouten meubelen of steigerhouten planken een kleurbehandeling wilt geven. Dit is dan niet om de levensduur van het hout te verlengen maar om de uitstraling van het meubel.

Bij alle producten vindt u de mogelijkheid om het meubel door ons te laten behandelen met de daarbij behorende prijzen. Eventueel kunt u deze blikken verf ook los bij ons kopen en uw meubels zelf een kleurtje geven.

Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende kleurmogelijkheden.

 

 

Steigerhout – wash kleur

Hieronder ziet u een foto van 4 steigerhouten planken met hierop een carboleum behandeling, een white-wash behandeling, een grey-wash behandeling en een black-wash behandeling.

Deze kleurbehandelingen zijn toepasbaar op alle soorten steigerhout.

wash kleuren met tekst

Steigerhout – dekkende kleur

Hieronder ziet u een foto van 6 steigerhouten planken met hierop dekkende kleurbehandelingen. 

Deze kleurbehandelingen zijn toepasbaar op alle soorten steigerhout. Alleen raden wij aan om bij een dekkende kleurbehandeling niet te kiezen voor gebruikt steigerhout. Dit omdat u dan het effect van het gebruikte steigerhout verliest.

dekkende kleuren steigerhout-tekst-probeersel

Coating op het blad

Steigerhout heeft van zichzelf de eigenschap om makkelijk vocht op te nemen. Niet erg handig voor een tafelblad waar makkelijk een beker drinken overheen kan vallen. Want dat maakt de kans op een vlekje natuurlijk erg groot. Daarom bieden wij bij onze meubelen de mogelijkheid om het blad een coating te geven.

Om het stoere, natuurlijke effect van het steigerhout te behouden werken wij met een ultra matte, waterafstotende coating.
De prijzen voor deze coating vindt u terug bij de producten.

Uiteraard kunt u ook een blikje van deze coating bij ons bestellen. Handig als u uw meubels zelf wilt behandelen.