Bezoek onze showroom

Laat je inspireren

Behandelen van uw steigerhout

Wij vertellen u graag meer over het behandelen van uw steigerhout.

Er zijn meerdere reden om uw steigerhouten meubelen of planken te behandelen. Zo kan het zijn dat u uw steigerhouten tuinmeubelen wilt behandelen om hier zo lang mogelijk plezier van te hebben. Dan behoort dit tot het onderhouden van uw meubel. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u uw  

Steigerhout behandelen voor de tuin.

Heeft u tuinmeubelen van steigerhout of wilt u tuinmeubelen van steigerhout gaan bestellen is het belangrijk om even stil te staan bij het behandelen / onderhouden hiervan.

Het old-look steigerhout is bij onze leverancier gedompeld in de old-look impregneer. Het voordeel hiervan is dat u hier dan het eerste jaar niet meer naar om hoeft te kijken. Vanaf het jaar daarna adviseren wij deze behandeling jaarlijks te herhalen voor de langste levensduur. Hiervoor gebruikt u dan het beste de old-look impregneer.

Kiest u toch voor nieuw steigerhout of gebruikt steigerhout in de tuin? Dat kan natuurlijk! Alleen adviseren we dan het hout meteen te behandelen. Als u graag de natuurlijke kleur wilt behouden kunt u dit doen met een transparante behandeling. Anders kunt u natuurlijk kiezen voor een kleurbehandeling zoals op de voorbeeldfoto’s hieronder.

Steigerhouten behandelen voor binnen.

Natuurlijk kan het ook dat u uw steigerhouten meubelen of planken een kleurbehandeling wilt geven. Niet om de levensduur van het hout te verlengen maar om uw meubel / planken een andere uitstraling te geven. 

Bij alle producten vindt u de mogelijkheid om het meubel door ons te laten behandelen met een kleur. De prijzen vindt u bij deze producten terug in de opties. Eventueel kunt u er natuurlijk ook voor kiezen de verf los bij ons te kopen en uw meubels zelf een kleurtje te geven.

Kiest u voor een wash of een dekkende kleur?

Steigerhout – wash kleur

Hieronder ziet u een foto van 4 steigerhouten planken met hierop een carboleum behandeling, een white-wash behandeling, een grey-wash behandeling en een black-wash behandeling.

Deze kleurbehandelingen zijn toepasbaar op alle soorten steigerhout.

wash kleuren met tekst

Steigerhout – dekkende kleur

Hieronder ziet u een foto van 6 steigerhouten planken met hierop dekkende kleurbehandelingen. 

Deze kleurbehandelingen zijn toepasbaar op alle soorten steigerhout. Alleen raden wij aan om bij een dekkende kleurbehandeling niet te kiezen voor gebruikt steigerhout. Dit omdat u dan het effect van het gebruikte steigerhout verliest.

dekkende kleuren steigerhout-tekst-probeersel

Behandelen van je steigerhouten tafelblad.

Steigerhout heeft van zichzelf de eigenschap om makkelijk vocht op te nemen. Natuurlijk niet erg handig voor een tafelblad waar iedere dag aan gezeten wordt en waar makkelijk een beken drinken overheen kan vallen, want de kans op een vlekje wordt dan erg groot.

Daarom bieden wij bij onze meubelen de mogelijkheid om het blad een coating te geven. Uiteraard is deze coating ook los bij ons te bestellen, handig als u uw meubels zelf wilt behandelen.

Coating op het blad voor binnen.

Om het stoere, natuurlijke effect van het steigerhout te behouden werken wij voor binnen met een ultra-matte, waterafstotende coating. Deze laag is praktisch onzichtbaar maar zorgt toch voor de nodige bescherming.

De prijzen voor deze coating vindt u terug bij de producten.

Coating op het blad voor buiten.

Een coating voor op een tafelblad die buiten komt te staan vraagt om iets extra’s. Deze heeft een hogere bescherming nodig vanwege de weersinvloeden. De coating die wij gebruiken op onze tafelbladen voor buiten is natuurlijk ook mat maar maakt het tafelblad iets donkerder van kleur.

De prijzen voor deze coating vindt u terug bij de producten.

Enkele voorbeelden van meubelen met verschillende kleurbehandelingen.

Scroll naar top