Bezoek onze showroom

Laat je inspireren

Behandeling eikenhout

Behandeling eikenhout

Eikenhout is een natuurlijk, prachtig en duurzaam houtsoort dat u goed wilt beschermen. Over het beschermen van dit product en over de mogelijkheden m.b.t. kleurbehandelingen vertellen wij u op deze informatiepagina graag meer.

Eikenhout beschermen tegen vlekken.

Eikenhout is van nature erg gevoelig voor vlekjes door bijvoorbeeld vocht. Om deze vlekjes te voorkomen bieden wij bij al onze eikenhouten meubelen de mogelijkheid voor een transparante coating. Maar wat houdt dit nu precies in?

Een transparante coating houdt bij ons in dat het eikenhout meerdere keren wordt behandeld met een ultra matte transparante coating. Deze coating is bijna onzichtbaar en is bovendien dus absoluut niet glanzend!

Kleurbehandeling eikenhout

Nu kan het natuurlijk ook dat u de structuur van eiken erg mooi vindt maar toch de voorkeur geeft aan een andere kleur. Bijvoorbeeld een aantal tinten donkerder. Maar ook een vergrijsde kleur / een white-wash of een warmere tint behoren tot de opties.

Om dit effect te krijgen kunnen we het eikenhout behandelen met een kleur olie. Hieronder vindt u een afbeelding met verschillende kleurbehandelingen. Ook kunt u deze kleuren natuurlijk in onze showroom in het echt komen bekijken. En als u het van te voren laat weten kunnen we ook altijd nog een proefplankje voor u klaarmaken zodat u deze aan het eind van uw bezoek mee naar huis kunt nemen om deze eens bij uw inrichting te houden.

kleurbehandeling-rustiek-eikenhout

Het “stoppen” van ons rustieke eikenhout.

Als u zich al heeft verdiept in de eigenschappen van rustiek eikenhout heeft u vast al ontdekt dat rustiek eikenhout als kenmerk heeft dat het open noesten / scheuren bevat. Nu kunt u bij uw bestelling altijd de voorkeur voor weinig / middelmatig of erg rustiek aangeven. Zo weten wij een beetje waar uw voorkeur naar uitgaat. Nu is het helaas niet altijd mogelijk om helemaal geen, of juist onwijs veel open noesten en scheuren te verwerken in uw meubel / tafel maar we zullen ons uiterste best doen de planken zo nauwkeurig mogelijk voor u te sorteren. 

Behalve dat zo’n open noest / scheur natuurlijk erg mooi en stoer kan zijn is het soms ook wel een beetje onhandig. Bijvoorbeeld bij een eettafel kunnen hier etensresten en kruimels makkelijk in achterblijven en maakt dit lastiger de tafel weer schoon. Daarom heeft u de keuze om deze scheuren / noesten te laten stoppen. Dit betekend dat wij de grote scheuren en grote open noesten opvullen waardoor ze nog wel mooi zichtbaar blijven maar de tafel wel glad is. Dit kunnen wij niet doen bij hele fijne scheurtjes maar wel bij grove scheuren en grove open noesten. Wilt u de tafel helemaal opgevuld hebben kunt u ook eens kijken voor een laag epoxy op het blad.

Open noest  
(niet gestopt)

open noest vintage eiken

Open noest / scheur
(wel gestopt)

gestopt eiken
Scroll naar top